Black kitty brewery

Black kitty brewery is een eenpersoons thuisbrouwerij uit Eelde bij Groningen. Ik brouw biertjes als ik tijd en ruimte in mijn bier koelkast heb.

Al langere tijd heb ik interesse gehad in het drinken en brouwen van goeie biertjes. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het “blik brouwen”, hierbij krijg je een blik met alle ingredienten. Gooi dat in een vergistings emmer, doe daar water bij, voeg gist toe, deksel d’r op, waterslop op de deksel en dan wachten… Na een paar dagen heb je bier. Na een paar keer dacht ik bij mezelf, waarom niet de volgende stap nemen? Ik kocht een goedkope electrische ketel, een mout molen en heb een bende van de keuken gemaakt omdat ik vergeten was dat bier gaat schuimen als het gaat koken. Maar m’n eerste zelf gebrouwen biertje was geboren! Het smaakte hemels (naar mijn mening). Toen gebeurde het gewone leven en was kon ik alleen af en toe brouwen.

Een paar jaar later: ik had wat meer geld en besloot om “the Grainfather” te kopen, een geweldige brouwketel waar ik echt verliefd op ben. Ik kocht op Marktplaats een kegerator en dat voegde nog meer fun toe aan het brouwen omdat ik niet meer liep te klooien met flesjes, suiker etc. Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik m’n eigen recepten makkelijker kan brouwen. De Grainfather is makkelijker schoon te maken, dat helpt natuurlijk ook met de fun factor dus Black kitty brewery was geboren.

Voor nu brouw ik alleen “limited edition” biertjes en we zien wel wat er gebeurt.

en_GBEnglish (UK)