Abloom beer

Abloom beer

Vandaag was een leuke brouwdag, het weer buiten was erg slecht (Ja ik weet het, een paar dagen geleden was het nog 20 graden, vandaag hagel)

Een paar weken geleden had ik het idee opgevat om een biertje te brouwen voor mijn collega's. Dus heb ik een kleine enquete gehouden wat voor soort bier ik zou moeten maken. Nou je raadt het al, aan het einde hadden we 3 winnaars. Dus in het aankomende jaar ga ik 3 verschillende biertjes maken. Vandaag brouw ik de eerste van de reeks. Een zomer blond.

Ik ben begonnen met schoonmaken (zoals altijd) en schroten van de mout.

Daarna voeg je het water toe aan de Grainfather, doet de maish trommel en het geschrote mout er in. En natuurlijk maak je dat af door het topscherm te plaatsen.

Na het rondpompen van het water en rust op verschillende temperaturen om zoveel mogelijk suikers uit de mout te krijgen haal je de mand met de mout uit het water en spoel je die met water. (om er zeker van te zijn dat je echt zo veel mogelijk suiker uit de mout krijgt). Als je echt al die 'o zo belangrijke' suikers uit de mout gehaald hebt gaan we het geheel koken en voegen we de hop toe. Hier gebruik ik een soort sok voor (niet m'n eigen) om er voor te zorgen dat de hop niet in mijn filter komt.

Na een uurtje koken wordt het "jongbier" afgekoeld tot 20 graden en over gepompt in een vergistings emmer. Na het controleren van de SG (1062) heb ik de gist toegevoegd. Nu zit ik voldaan op de bank en luister naar het bubbelen van het waterslot. Over een paar weken is het bier klaar en kunnen we gaan drinken.

En vandaag kwamen de label stickers met de post.
nl_NLNederlands